ГоловнаПолітика

Порошенко в інтерв'ю BBC: переслідування проти мене - це помста недосвідченого президента і "п'ятої колони" Кремля

П'ятий президент вважає, що в оточенні Зеленського є представники "п'ятої колони" Кремля.

Порошенко в інтерв'ю BBC: переслідування проти мене - це помста недосвідченого президента і "п'ятої колони" Кремля
Фото: скриншот

Політичні переслідування проти п'ятого президента України - це помста недосвідченого президента Зеленського, в оточенні якого є представники "п'ятої колони" Кремля. Про це Петро Порошенко заявив в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту телеканалу BBC Джонні Фішеру.

"Це - помста. Це помста недосвідченого політика, який вважає, що таким чином вдасться вирішити його проблему. Він вважає, що зараз, коли його рейтинг стрімко падає, він повинен замінити крах реформ, біду в економіці, глибоку кризу, катастрофу в боротьбі проти коронавірусу і драматичну, погану ситуацію щодо захисту нашої держави від російської агресії, - він хоче замінити всі ці потрібні реформи, яких чекає країна, на телешоу. Тому що телешоу - це єдине, в чому він розбирається, що він може професійно робити. Але люди не вірять в це телешоу - і це найголовніше", - наголосив Порошенко.

На запитання журналіста, чи не шкодує він про меседжі своєї виборчої кампанії і борди, на яких Порошенко був проти Путіна, п'ятий президент відповів: "Я був би одним з найщасливіших людей у світі, якби я помилявся. Але, на жаль, це правда. І "п'ята колона" Кремля зараз відіграє дуже важливу роль в Україні. Команда людини з Кремля, яка п'ять років мого президентства просиділа в Москві, - тепер вона представлена в Офісі президента, в Державному бюро розслідувань, в Генеральній прокуратурі. Саме про це я і говорив минулого року. І, на жаль, я мав рацію, а мої критики помилялися", - каже Порошенко.

"Я не кажу, що український президент - людина Путіна. Ніколи. Я кажу, що він досить недосвідчений, і його команда, до якої належить одна людина, яка перебувала в Росії всі п'ять років мого президентства, точно відіграє дуже негативну роль. І в цій ситуації - це політична розплата. Я абсолютно переконаний, що нам потрібно об'єднувати країну, а не роз'єднувати. Український народ чекає цього від української влади, включаючи президента", - переконаний Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram