ГоловнаПолітика

Україна розраховує до кінця року підписати ЗВТ з Туреччиною

Переговори тривають на рівні торгових представників і Міністерства економіки.

Україна розраховує до кінця року підписати ЗВТ з Туреччиною
Фото: telegraf.com.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба допускає можливість підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною цього року.

Як повідомляє УНІАН, про це Кулеба сказав в Анталії на спільній пресконференції з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

"Ми дійсно налаштовані провести чергове засідання стратегічної ради наших президентів у цьому році, і хочемо наповнити її максимальним змістом, і, безумовно, угода про вільну торгівлю є одним з таких завдань, яке повинно бути вже освячене нашими лідерами", - зазначив Кулеба.

Глава МЗС України сказав, що переговори про укладення угоди про ЗВТ зараз тривають між експертами обох країн на рівні торгових представників і Міністерства економіки та торгівлі.

"Зараз ми очікуємо певний позиційний документ з боку турецької сторони для того, щоб продовжити наші консультації і рухатися вперед. Але, я хочу підкреслити дуже чітко, що і в Києві, і в Анкарі є чітка політична воля довести цей процес, нарешті, до результату, який буде балансувати інтереси української економіки, турецької економіки, і дозволить обом країнам виграти істотно від зони вільної торгівлі. І ми повністю поділяємо ту мету, яка була озвучена президентом Ердоганом, - 10 млрд товарообігу між Україною і Туреччиною. Ми можемо прийти до цієї цифри тільки через угоду про вільну торгівлю", - заявив Кулеба.

Також глава МЗС назвав потенціал торгівлі між Україною і Туреччиною феноменальним.

Як сказав Кулеба, турецькі товари можна знайти в будь-якому магазині в будь-якому регіоні України. "На жаль, українські товари ще не так представлені на турецькому ринку, але у нас теж багато того, від чого турецькі споживачі і покупці тільки виграють", - додав міністр. За словами Кулеби, він і Чавушоглу сьогодні домовилися докласти максимальних зусиль для того, щоб позитивно вирішити питання укладення угоди про ЗВТ.

Нагадаємо, що Україна і Туреччина планували закінчити переговори про створення ЗВТ ще в 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram