ГоловнаПолітика

Фонд Губського передав Міністерству охорони здоров'я України 10 тисяч індивідуальних експрестестів на COVID-19 Актуально

Отримані тести будуть розподілені по регіональних лікарнях.

Фонд Губського передав Міністерству охорони здоров'я України 10 тисяч індивідуальних експрестестів на COVID-19
Фото: unian.netап

Фонд інтелектуальної співпраці "Україна-XXI століття" передав Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я 10 тис. індивідуальних експрестест-систем для діагностики антитіл на коронавірус (COVID-19). Про це повідомляє пресслужба фонду.

Передача тестів відбулася за участю голови Фонду інтелектуальної співпраці Богдана Губського, керівника Центру громадського здоров'я Ігоря Кузіна, начальниці відділу фармменеджменту Центру Людмили Павлюк, а також інших представників ЦГЗ.

Як зазначив Богдан Губський: «Українські лікарі цілодобово рятують людей від коронавірусу, ризикуючи власним здоров'ям, адже близько 20% громадян, хворих - медпрацівники. Саме тому важливо зараз допомогти лікарям, особливо нижньої і середньої ланки - в районах і селах, які найбільше потребують тестування на COVID-19. У сільських фельдшерсько-акушерських пунктах і районних реально не вистачає коштів для тестування людей, тому індивідуальні експрестести допоможуть вирішити цю проблему». У свою чергу керівник Центру громадського здоров'я Ігор Кузін подякував Фонду за допомогу лікарям.

«Ця допомога зараз для нас вкрай важлива і необхідна. Останні дні істотно збільшилася захворюваність на COVID-19. Тому ми дуже вдячні Фонду «Україна-XXI століття» за передачу експрестестів, які повністю відповідають усім вимогам і рекомендаціям Міністерства охорони здоров'я України. Державі потрібні такі соціальні партнери. Отримані тести будуть розподілені по регіональних лікарнях, щоб медики, вже там на місцях, могли проводити тестування», - зазначив Кузин.

Результати експрестестів за правильного використання дозволяють здійснити попередній скринінг і виявити сегмент пацієнтів, які підлягають подальшому лабораторному обстеженню. За інформацією Фонду, недавно експрестести отримали також військовослужбовці Державної прикордонної служби України, Збройних сил України та працівники Служби безпеки України. Експрестести "Testsealabs" прості у використанні і дозволяють отримати результат лише за 15 хвилин.

Нагадаємо, Фонд інтелектуальної співпраці "Україна-XXI століття" розробив програму надання психологічної підтримки дітям з Донбасу і переселенцям із Криму, які мають посттравматичний сидром, отриманий у результаті військових дій на Сході України й окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram