ГоловнаПолітика

Україна в ТКГ надала календарний план місцевих виборів на Донбасі

Черговий раунд консультацій в рамках ТКГ запланований на 8 липня.

Україна в ТКГ надала календарний план місцевих виборів на Донбасі

У рамках робочої групи з політичних питань на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, 25 червня, українська делегація надала сторонам консультацій календарний план підготовки та проведення місцевих виборів у встановлений законодавством термін.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

"Вкотре була відзначена можливість проведення виборів в ОРДЛО України виключно після всеосяжної деескалації, виведення іноземних військових підрозділів і техніки, роззброєння незаконних збройних формувань і відновлення контролю з боку уряду України над державним кордоном у зоні конфлікту", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що радники української делегації в ТКГ – представники окремих районів Донецької та Луганської областей України в політичній групі – узяли активну участь у цих консультаціях.

У рамках гуманітарної групи обговорювалися питання узгодження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб. Українська сторона продовжує наполягати на звільненні за принципом "всіх на всіх", відзначають в ОП.

Делегація України знову підкреслила готовність відкрити два нові КПВВ у Луганській області з гуманітарних міркувань, а також підтвердила готовність надати гарантії безпеки на період побудови інфраструктури КПВВ із боку тимчасово окупованих територій за умови реального проведення робіт.

Черговий раунд консультацій у рамках ТКГ запланований на 8 липня.

"Українська сторона робить усе можливе для виконання домовленостей лідерів країн – учасниць Нормандського формату, досягнутих у Парижі 9 грудня 2019 року, для забезпечення якнайшвидшого проведення наступного саміту в Берліні", – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на проведенні зустрічі в "нормандському форматі" до закінчення пандемії COVID-19. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram