ГоловнаПолітика

В "ЄС" заявили, що спецназ ДБР у музеї Гончара напав на журналіста і вкрав митні декларації на картини

Також співробітники Бюро не пропускали в приміщення директора музею Петра Гончара.

В "ЄС" заявили, що спецназ ДБР у музеї Гончара напав на журналіста і вкрав митні декларації на картини
Фото: Укринформ

Спецназ Державного бюро розслідувань напав на журналіста в музеї Івана Гончара, де проводиться виставка приватної колекції картин сім'ї Петра Порошенка. Про це йдеться в заяві фракції "Європейська солідарність".

"Вони публічно принижували директора (музею. Ред.) Петра Гончара, довгий час не пропускаючи його в приміщення ... Спецназ напав на журналіста і перешкоджав народним депутатам виконувати їх обов'язки", - йдеться в заяві.

Відзначається, що адвокати Петра Порошенка дадуть оцінку діям ДБР і подадуть відповідні скарги і позови. Вже подано чотири заяви в поліцію.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов також заявив, що силовики вкрали митні декларації з музею Гончара, які вранці були представлені разом з експозицією картин з сімейної колекції.

Разом з журналістами Герасимов зайшов у приміщення музею після того, як група силовиків покинула територію.

"Документи, на яких чітко видно, що всі картини купувалися офіційно і офіційно передавалися, - вони вкрадені", - повідомив Герасимов

На думку членів фракції, дії ДБР є політичним переслідуванням Порошенка.

"Головна причина - спроби влади відвернути увагу людей від своєї некомпетентності", - заявили у фракції.

Парламентарії закликали владу повернутися в правове конституційне поле і припинити використання правоохоронної системи для полювання на опозицію.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань викликало п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка 26 травня на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон. Журналісти відзначають, що мова йде про картини, які представлені в експозиції. Адвокат заявив, що Порошенко на допит не піде, оскільки повістку йому не вручили

Спецназ Державного бюро розслідувань приїхав до музею Івана Гончара, де було відкрито виставку картин з приватної колекції Петра і Марини Порошенко. Журналіст Еспресо.TV повідомив, що представники ДБР вимагають без постанови суду зайти в музей, не впускають ні відвідувачів, ні народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram