ГоловнаПолітика

В СБУ підтвердили відкриття справи щодо представників української делегації на переговорах у Мінську

Справу відкрито за фактом можливої держзради.

В СБУ підтвердили відкриття справи щодо представників української делегації на переговорах у Мінську
Фото: ssu.gov.ua

У Службі безпеки України підтвердили інформацію про відкриття провадження про можливу державну зраду з боку представників української делегації на переговорах у Мінську - голови Офісу президента Андрія Єрмака та другого президента Леоніда Кучми.

Про це СБУ повідомила на запит Укрінформу у зв'язку з інформацією про відкриття провадження щодо Андрія Єрмака і Леоніда Кучми, яку раніше оприлюднив народний депутат Володимир В'ятрович.

"Повідомляємо, що на виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 23 квітня 2020 року та на підставі звернення від 13 березня 2020 року народного депутата України Володимира В'ятровича щодо ймовірного вчинення кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, головним слідчим управлінням СБУ внесено відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зазначеному кримінальному провадженні повідомлення про підозру не проводилося", - повідомили в СБУ.

В СБУ зазначили, що детальні дані досудового розслідування наразі розголошувати не можна.

18 травня депутат фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович повідомив, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом можливої державної зради представників української делегації на переговорах у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram