ГоловнаПолітика

США збільшили до $15,5 млн допомогу Україні на боротьбу з пандемією Covid-19

Для протидії пандемії коронавірусу уряд США виділив Україні додатковий мільйон.

Сполучені Штати збільшили допомогу Україні для боротьби з пандемією Covid-19 до $15,5 млн.

Про це повідомляє посольство України в США.

"Уряд США розширив фінансування гуманітарної та екстреної медичної допомоги країнам світу до понад $900 млн. для протидії пандемії коронавірусу COVID-19. Зокрема, допомога Україні розширена з уже раніше виділених $14,5 млн. до $15,5 млн", - говориться на офіційній сторінці посольства України в США в "Фейсбуці".

Допомога буде включати:

13,1 млн доларів США у вигляді медичної допомоги та гуманітарної допомоги через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) (за програмою International Disaster Assistance). Кошти будуть спрямовані на поліпшення можливостей місцевих закладів охорони здоров'я в наданні допомоги хворим і протидії подальшому поширенню COVID-19. Відзначається, що фінансування допоможе пом'якшити вторинні наслідки, такі як втрата засобів до існування і нестача громадських послуг для найбільш вразливих верств населення, включаючи громади, на які вплинув конфлікт на сході України.

2,4 млн доларів США гуманітарної допомоги через Державний департамент США (за програмою Migration and Refugee Assistance) для підтримки найбільш вразливих верств населення під час пандемії.

Раніше сьогодні ЄС остаточно узгодив €1,2 млрд макрофінансової допомоги Україні для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram