ГоловнаПолітика

Нефьодов ініціював отримання надбавок у розмірі 600% до окладу собі і трьом своїм заступникам

Про 300% за "інтенсивність праці" і "виконання особливо важливої роботи".

Нефьодов ініціював отримання надбавок у розмірі 600% до окладу собі і трьом своїм заступникам
Максим Нефьодов
Фото: mignews.com.ua

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов і троє його заступників кілька місяців отримували надбавки до окладу в розмірі 600%: по 300% за "інтенсивність праці" і "виконання особливо важливої роботи". Дозвіл на нарахування надбавок Мінфін дав у відповідь на звернення самого Нефьодова, пишуть "Українські новини" з посиланням на відповідь Міністерства фінансів.

У Мінфіні уточнили, що з 1 березня 2020 року всі дозволи на нарахування собі премій керівництвом підзвітних центральних органів влади були припинені.

"Як виявилося, про нарахування величезних надбавок до його окладу перед Мінфіном клопотав сам Нефьодов. У листі від 16 січня 2020 року він просив "заднім числом" (з 1 січня 2020 року) погодити нарахування двох премій по 300% посадових окладів йому і його трьом заступникам - Роберту Зелді, Сергію Пєтухову і Денису Шендрику. При цьому Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям", - додали в агентстві.

Міністерство фінансів погодило надбавки, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок "економії фонду оплати праці" співробітників Державної митної служби України. Узгодження було тривалим - до 27 лютого.

"Виходить, по суті, Мінфін схвалив нарахування з 1 січня надбавки рівно на три дні - по 1 березня, коли дію узгодження було призупинено. При цьому у відповіді не уточнено, нараховувалися ці надбавки Нефьодову і його заступникам у період з 1 січня по 27 лютого чи вони були перераховані заднім числом у період після виходу узгодження з міністерства", - підсумували в агентстві.

Нагадаємо, що колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставку голови податкової Сергія Верланова і голови митниці Максима Нефьодова.

За словами Уманського, в боротьбі з контрабандою на митниці нічого не було зроблено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram