ГоловнаПолітика

Качура: кожен регіон матиме паспорт проблем і план їх вирішення

У "Слузі народу" анонсували презентацію єдиного концепту.

Качура: кожен регіон матиме паспорт проблем і план їх вирішення
Фото: фейсбук/Слуга Народу

Партія "Слуга народу" підготує паспорт проблем для кожного регіону і план їх вирішення. Про стратегію партіх на місцях в інтерв'ю LB.ua розповів народний депутат від "СН, що відповідає за партбудівництво, Олександр Качура.

"У нас буде концепт, який ми скоро презентуємо. Також пропонується план розвитку для кожного регіону. Вірніше, паспорт проблем цього регіону і поетапний план їх вирішення. Цю інформацію буде проводити партія, на місцях проблеми відомі краще. Наприклад, я зустрічався з представниками Шосткінського порохового заводу, який міститься в моїй рідній Сумщині, у них є низка проблем і стратегічних моментів, які можуть вирішуватися як на місцевому, так і на державному рівні. Я впевнений, що такий паспорт проблем потрібен для кожного регіону", - зазначив Качура.

За його словами, депутати, які будуть балотуватися на місцевих виборах від "Слуги народу", повинні мати чітке бачення проблем свого регіону, також способи їх вирішення.

"Буде якась загальна, яка об'єднує на місцевих виборах ідеологія, але буде також зроблений акцент на тому, щоб людина знала проблеми конкретного регіону. Оскільки парламент має більше загальнонаціональне бачення. На місцевих виборах людина повинна бути з цього регіону з хорошою репутацією, користуватися повагою у людей. Дійсно з ними спілкуватися і розбиратися в певній сфері. Тим більше, що за тією концепцією Виборчого кодексу, яку ми прийняли, виборець може проголосувати і за партію, і за кандидата. Це означає, що не обов'язково той, кого партія визначила першим номером в списку, стане депутатом. Але запросто ним може стати 17-й номер, якщо його підтримає народ. А після завершення процесу децентралізації місцева влада отримає реальні повноваження, в тому числі фінансові. І будуть самостійно вирішувати, куди направляти ці гроші - від стрижки газонів і закінчуючи заводами-пароплавами. Вони все контролюють самі", - резюмував Олександр Качура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram