ГоловнаПолітика

Офіс президента розробив нову концепцію оцінки діяльності ОДА

Результати місцевої влади порівнюватимуть у міжрегіональному і часовому розрізі.

Офіс президента розробив нову концепцію оцінки діяльності ОДА
Фото: president.gov.ua

Офіс президента розробив концепцію оцінки діяльності обласних держадміністрацій "на основі максимально об'єктивних кількісних параметрів".

Про це йдеться на сайті голови держави.

"Досі різні гілки влади не мали єдиної, зрозумілої для всіх і прозорої системи оцінки ефективності роботи облдержадміністрацій у тих сферах, де в них є повноваження. Тому ми за допомогою профільних фахівців і експертів проаналізували всі плюси і мінуси в їх роботі і розробили цю концепцію", - заявив перший заступник голови ОП Сергій Трофімов.

За його словами, нова система оцінки дозволить порівнювати результати обласних адміністрацій у міжрегіональному і часовому розрізі.

"Ми вибрали дворівневий індекс оцінки діяльності ОДА, в якому верхній рівень буде розраховуватися за галузевим принципом розподілу повноважень, а нижній - на основі набору параметрів для оцінки діяльності в кожній галузі, які в разі необхідності можуть змінюватися", - сказав Трофімов.

Інтеграція параметрів моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів здійснюватиметься на основі показників щоквартальної оцінки соціально-економічного розвитку АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, визначених постановою Кабінету Міністрів України №856 від 2015 року.

Концепцію ще має затвердити уряд.

Нагадаємо, що менш ніж за рік, які президент Володимир Зеленський перебуває на посаді, він встиг призначити і поміняти губернаторів у низці регіонів. Деякі з них - Закарпатська, Івано-Франківська, Київська - в результаті кадрових перестановок залишилися без постійного керівника обласної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram