ГоловнаПолітика

Канада впродовж трьох років надасть Україні $1,5 млн на реформу Нацполіції

Кошти будуть спрямовані на "зміцнення потенціалу" української поліції.

Канада впродовж трьох років надасть Україні $1,5 млн на реформу Нацполіції
Фото: www.facebook.com/arsen.avakov.1

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіпп Шампань під час свого візиту в Україну пообіцяв, що його країна перерахує Києву понад 2 млн канадських доларів (близько 1,5 млн доларів) на реформу Національної поліції. Про це повідомляють на сайті уряду Канади в суботу, 7 березня.

"Міністр повідомив про виділення впродовж трьох років понад 2 млн канадських доларів, які покликані допомогти зміцнити потенціал національної поліції України", - йдеться в заяві МЗС.

У пресрелізі також зазначено, що під час свого візиту до Києва Шампань обговорив з керівництвом країни "роботу, яку Канада проробляє, щоб допомогти відстояти суверенітет і територіальну цілісність України перед обличчям агресії Росії".

Крім України, під час своєї поїздки по Східній Європі Франсуа-Філіпп Шампань відвідав також Польщу і Латвію, де він зустрівся з канадськими військовими, дислокованими там у складі "Бойової групи НАТО на передніх рубежах" (Forward Presence Battle Group).

Як повідомляли, 4 березня новий голова МЗС Канади відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також розслідування авіакатастрофи українського літака в Ірані. Йшлося про компенсацію родичам загиблих, повне розслідування трагедії і вивчення "чорних скриньок". Зеленський під час зустрічі зазначив, що в України з Канадою "особливі відносини".

Нагадаємо, Шампань став міністром закордонних справ Канади замість Христі Фрілянд наприкінці 2019 року. Член правлячої ліберальної партії, Шампань з 2015 року був членом канадського парламенту від одного з округів у Квебеку. У 2017-2018 роках очолював міністерство міжнародної торгівлі, а до приходу в МЗС керував міністерством інфраструктури та громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram