ГоловнаПолітика

Україна висловила співчуття Туреччині у зв'язку із загибеллю військових у Сирії

МЗС глибоко стурбоване ескалацією ситуації в Ідлібі.

Україна висловила співчуття Туреччині у зв'язку із загибеллю військових у Сирії
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване істотною ескалацією ситуації в Ідлібі і висловлює співчуття Туреччині через загибель військовослужбовців у результаті авіаудару.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

"Україна глибоко стурбована суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі і засуджує дії режиму Башара Асада та Російської Федерації, яка його підтримує і всіляко сприяє, в результаті чого гинуть і військові, і цивільні", - йдеться в заяві.

МЗС закликає до якнайшвидшого вирішення ситуації.

"Висловлюємо щирі співчуття турецькій стороні, яка втратила своїх військових, і солідаризуємось з позицією НАТО і світової спільноти, які закликають до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання. Стражданням людей має бути покладено край, а чергову гуманітарну катастрофу в Сирії слід відвернути", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, в сирійській провінції Ідліб у результаті авіаудару сил режиму Башара Асада, підтримуваного Росією, загинули понад 30 турецьких військовослужбовців.

Офіційна представниця НАТО Оана Лунгеску випустила заяву, в якій сказано, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорив ситуацію з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. "Столтенберг засудив килимові бомбардування, які сирійський режим здійснює за підтримки Росії в провінції Ідліб, і закликав їх зупинити наступ, поважати міжнародне законодавство і підтримати зусилля ООН в мирному вирішенні", - говорилося в заяві.

Крім того, у зв'язку з атакою посол США в НАТО Кейт Бейлі Хатчинсон не виключила ймовірності застосування П'ятої статті Статуту НАТО, яка передбачає колективну оборону країн-членів організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram