ГоловнаПолітика

Україна у ТКГ: спроба прориву в Луганській області свідчить про бажання зриву домовленостей "нормандської четвірки"

Українська сторона закликала Росію забезпечити режим припинення вогню.

Україна у ТКГ: спроба прориву в Луганській області свідчить про бажання зриву домовленостей "нормандської четвірки"
Фото: president.gov.ua

Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила про те, що спроба прориву, яка сталася з боку російських найманців 18 лютого в Луганській області, свідчить про бажання зірвати виконання досягнутих в рамках переговорів у "нормандському форматі" домовленостей.

Також українська сторона закликала Росію забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб і надати допуск представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Особливо кричущим порушенням 18 лютого 2020 року стала спроба незаконних збройних формувань ОРЛО влаштувати провокацію, здатну поставити під сумнів сам процес мирного врегулювання на Донбасі", - підкреслила вона.

Оліфер зазначила, що порушення режиму припинення вогню не тільки гальмують, а й відкидають назад процес мирного врегулювання.

"Без виконання Мінських домовленостей істотного прогресу в ситуації на Донбасі бути не може. Ніякі політичні зрушення неможливі без повного припинення вогню, виведення збройних формувань і військової техніки, вирішення питання про встановлення контролю над українсько-російським кордоном", - підкреслив Кучма.

У гуманітарній підгрупі йде робота з уточненням списків утримуваних осіб, обговорюється ухвалення рішень щодо додаткових санітарно-епідеміологічних заходів у зв'язку з коронавірусом.

Нагадаємо, 18 лютого збройні формування РФ обстріляли позиції захисників неподалік населених пунктів Новотошківське, Кримське, Оріхове, Попасна та Хутір Вільний. Вони випустили понад 200 снарядів і зробили 56 пострілів з танків. Був убитий один український військовий, троє поранені, двоє отримали бойові ураження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram