ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка: "Зараз нам легше довести політично мотивовані судові рішення, прийняті злочинною групою осіб"

У постановах, підписаних різними суддями, є однакові помилки.

Адвокат Порошенка: "Зараз нам легше довести політично мотивовані судові рішення, прийняті злочинною групою осіб"
Илья Новиков
Фото: eurosolidarity.org

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що постанови Печерського райсуду про привід його підзахисного є наслідком змови групи осіб - суддів, слідчих і замовників політичного переслідування п'ятого президента України, і це буде доведено законним способом. Про це повідомили в пресслужбі партії "Європейська солідарність".

"Це політично мотивовані, взаємно узгоджені судові рішення в рамках кримінального провадження. Зараз нам набагато простіше це довести, ніж раніше", - зазначив Ілля Новіков.

Він підкреслив, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка, який погодив обидва клопотання, усвідомлював, що йдеться про статус народного депутата, але в клопотаннях і постановах суду цю обставину не вказали.

"У цьому випадку генпрокурор Рябошапка погодив обидва клопотання. І він, і слідчі, які подали їх в ОДПУ на узгодження, звичайно, розуміли, що Порошенко депутат, а не приватна особа, інакше ця частина процедури не була б потрібна. Але в клопотаннях, поданих до Печерського райсуду, і в рішеннях слідчих суддів Вовка і Константинової згадок про депутатський статус Порошенка немає. І ніхто йому не повідомляв. Слідчі зробили вигляд, що нібито забули, а судді - що нібито не знали, що йдеться про народного депутата. Ми очікуємо, що саме так вони будуть пояснювати це в ВСП", - зазначив адвокат.

Ілля Новіков наголосив, що в обох постановах є ідентичні помилки і одруківки, хоча вони підписані різними суддями. На його думку, це доводить, що вони готувалися в одному місці, і стоять за ними одні "куратори" атаки на Порошенка.

"Основна помилка наших опонентів, які координували ці рішення, це їх синхронність. Чи можна якось спробувати пояснити, що в одному випадку суддя замотався, не зрозумів ситуацію, щось переплутав без злого умислу. Двічі двоє суддів одночасно, за одним сценарієм і з однаковими помилками і одруківками ("професiйно" замість "професiйну", "провадження" замість "провадженнях") - так не буває. Це вже явно маркує злочинну змову", - додав адвокат.

Він підтвердив інформацію про те, що оскарження і заяви про кримінальні правопорушення вже подали в СБУ, Офіс генпрокурора, Вища рада правосуддя, Апеляційний і Печерський райсуд.

Нагадаємо, Печерський райсуд дозволив ДБР здійснити примусовий привід на допити Порошенка 28 лютого і 6 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram