ГоловнаПолітика

Голові Чернівецької облради, підозрюваному в отриманні хабара, обрали запобіжний захід

Мунтяну закидають отримання 180 тисяч доларів.

Вищий антикорупційний суд у четвер обрав запобіжний захід голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну у вигляді застави в розмірі 10 млн гривень.

Прокуратура просила заарештувати Мунтяна.

"Застосувати запобіжний захід до підозрюваного Мунтяна Івана Миколайовича, 1969 року народження, у вигляді застави в 4760 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 10 мільйонів 5 тисяч 520 гривень", - оголосив суддя.

Крім того, Мунтяна зобов'язали виконувати низку обов'язків: прибувати на кожну вимогу до слідчого, детектива, прокурора і в суд; не виїжджати з Чернівців без дозволу; повідомляти правоохоронні органи про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним і свідками.

Він повинен носити електронний браслет і здати на зберігання до Міграційної служби свої закордонні паспорти.

Нагадаємо, Мунтяну оголосили підозру в отриманні хабара в розмірі $180 тис. (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу). За версією НАБУ, голова Чернівецької облради в липні 2019 року зажадав у бізнесмена $400 тис. За сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу "Брусниця", що належить до комунальної власності. Упродовж серпня-жовтня 2019 року він отримав від підприємця частину суми в розмірі $180 тис.

Підприємцю теж обрали запобіжний захід у вигляді застави - в розмірі 5 млн гривень. 

Мунтян у коментарі UA:Буковина назвав підозри "повним абсурдом". Він стверджує, що його звинувачують у неправомірній вигоді без доказів.

Іван Мунтян очолює Чернівецьку обласну раду з 2015 року.

Він - голова чернівецької обласної організації партії "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram