ГоловнаПолітика

Окупанти продовжили арешт 14 фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір"

У березні буде рік з моменту арешту кримських татар.

Окупанти продовжили арешт 14 фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір"
Фото: Портал Крымских Новостей

Чотирнадцяти фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" на місяць продовжили арешт у СІЗО, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Кіровський районний суд російського Ростова-на-Дону до 15 березня продовжив запобіжний захід Асану Янікову, Аліму Карімову, Акіму Бекірову, Іззету Абдуллаєву та Сеїтвелі Сейтабдієву.

Аналогічне рішення винесли Жовтневий районний Ростова-на-Дону і Таганрозький міський суди, залишивши під вартою Ерфана Османова і Сейрана Муртазу.

У підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя, а також Верховному суді Криму було продовжено запобіжний захід Сервету Газієву, Енверу Аметову, Шабану Умерову, Тофіку Абдулгазієву, Рустему Шейхалієву, Белялу Аділову та Ескендеру Сулейманову.

Всі засідання крім одного - в Київському районному суді Сімферополя - проходили в закритому режимі.

"Запобіжний захід продовжено на місяць, оскільки в березні буде рік з моменту арешту хлопців. Через місяць справа потрапить в підсудність Ростовського обласного суду. Всі наші підзахисні у виступах посилаються на четверту Женевську конвенцію, а також на міжнародні резолюції, в яких йдеться про окупацію Криму. Вони також звертають увагу суду на те, що є громадянами України", - розповів адвокат Еміль Курбедінов.

За словами Курбедінова, у багатьох фігурантів цієї справи в умовах слідчого ізолятора погіршився стан здоров'я.

Адвокат також зазначив, що завтра, 12 лютого, очікується судове засідання щодо продовження запобіжного заходу ще одному фігуранту цієї справи - Руслану Сулейманову.

Напередодні в підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя відбулося чотири судові засідання, під час яких десятьом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешти.

Так, Фарход Базаров, Рустем Сейтхалілов, Меджит Абдурахманов, Владлен Абдулкадиров, Ремзі Бекіров, Джеміль Гафаров, Осман Аріфмеметов, Риза Ізетов, Раїм Айвазов, Яшар Муєдінов залишаться в слідчому ізоляторі до 15 березня 2020 року.

Детальніше про ув'язнених у справі "Хізб ут-Тахрір" можна дізнатися з матеріалу Lb.ua "Політичні в'язні. Українські в'язні в Криму та Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram