ГоловнаПолітика

Україна наполягає на розведенні сил на Донбасі на чотирьох ділянках

Сторони домовилися про наступну зустріч 29 січня.

Україна наполягає на розведенні сил на Донбасі на чотирьох ділянках
Фото: Макс Левин

Українська сторона запропонувала представникам Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі чотири нових ділянки для розведення військ.

Громадське з посиланням на джерело в Тристоронній контактній групі в Мінську повідомляє, що Україна наполягає на розведені в районі залізничного моста в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселиці Другій та в районі пункту пропуску "Гнутове".

Зі свого боку, Росія наполягає на розведенні в районі населених пунктів Щастя, Веселогорівка, Розсадка, Гнутове і Широкине, а також поблизу Авдіївки.

Сторони обмінялися координатами ОБСЄ і домовилися про наступну зустріч 29 січня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що українська сторона визначилася з трьома ділянками розведення сил на Донбасі. Озвучити їх повинні були після узгодження з представниками Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що українська сторона вважає за необхідне, щоб Спеціальна моніторингова місія провела повторну верифікацію відведення важких озброєнь та місць їх зберігання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram