ГоловнаПолітика

Трюдо пообіцяв Зеленському допомогу Канади в проведенні розслідування авіакатастрофи в Ірані

Президент України і прем'єр Канади провели телефонну розмову.

Трюдо пообіцяв Зеленському допомогу Канади в проведенні розслідування авіакатастрофи в Ірані

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Глава держави висловив співчуття у зв'язку із загибеллю громадян Канади під час катастрофи українського літака в Тегерані.

"Це жахлива трагедія і наш спільний біль", - цитує президента його пресслужба.

Володимир Зеленський запевнив Джастіна Трюдо, що Україна зацікавлена в прозорому і об'єктивному розслідуванні трагедії та встановленні істини.

Своєю чергою глава уряду Канади висловив співчуття Володимиру Зеленському у зв'язку із загибеллю в авіакатастрофі українських громадян і зазначив, що Україна може розраховувати на будь-яку допомогу Канади у проведенні розслідування.

Раніше сьогодні глава української держави провів телефонні розмови з прем'єр-міністрами Великобританії та Швеції, президентами Ірану та Афганістану, а також Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем.

Нагадаємо, в результаті аварії літака загинули 176 осіб. Це громадяни семи країн - 82 громадяни Ірану, 63 канадці, 11 українців, включаючи весь екіпаж, 10 громадян Швеції, четверо - Афганістану, троє - Британії та троє громадян Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram