ГоловнаПолітика

Екснардепу оголосили підозру у зловживанні владою

Він отримував компенсацію за проживання в готелі, хоча мав житло в столиці.

Екснардепу оголосили підозру у зловживанні владою
Дмитрий Колесников
Фото: opposition.org.ua

Народному депутатові VIII скликання оголосили підозру у зловживанні службовим становищем, у результаті чого він незаконно отримав 738,74 тисяч гривень компенсації з держбюджету. Про це йдеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

З грудня 2014-го по жовтень 2018-го колишній парламентарій отримував компенсацію за проживання в номері готелю "Київ", заявивши, що не має житла в столиці.

"Але слідством встановлено, що народний обранець мав своє житло в столиці й усвідомлено приховав цей факт. Колишньому депутатові інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України", - пояснили в САП.

Санкції статті передбачають позбавлення волі від трьох до шести років із забороною на деяку діяльність і на посади і зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян (8500 або 17 000 гривень).

У САП не розкрили імені підозрюваного колишнього нардепа, проте "Українські новини" з посиланням на власні джерела в НАБУ повідомили, що це - Дмитро Колєсніков з "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, в серпні 2018 року 172 нардепи VIII скликання, з яких 21 мають житло в Києві або околицях, отримали компенсацію на загальну суму 3,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram