ГоловнаПолітика

Громадська організація оголосила збір коштів на заставу генералові Марченку у справі бронежилетів

Сума застави - 20 млн гривень.

Громадська організація оголосила збір коштів на заставу генералові Марченку у справі бронежилетів
Сергей Почтаренко
Фото: Макс Левин

Громадська організація "Солідарна Справа громад" оголосила про збір коштів для внесення застави в розмірі 20 мільйонів гривень як запобіжний захід у справі генерала Дмитра Марченка. Відповідне звернення громадських активістів оприлюднено на сайті партії "Європейська солідарність" з посиланням на організацію.

У зверненні справу проти генерала називають сфабрикованою, а заставу в розмірі 20 мільйонів гривень нереальною сумою для "бойового офіцера, який кілька років жив у своєму кабінеті, а замість машини має велосипед".

"Якщо кожен із нас вкладеться невеликою гривнею, то ми можемо викупити Дмитра Марченка із заручників портновськи-печерського судилища. Так, зараз темні часи. Так, ми вже спільно допомагали армії і довели, що нам це під силу. Невже спасуємо перед викликом «ціна волі»? На парламентських виборах мільйони людей віддали свій голос не за капітуляцію, а за бій до перемоги, не за Малоросію, а за Україну в НАТО і ЄС. Мільйони людей. Якщо кожен з них перерахує вартість чашки кави або пачки сигарет, або кухля пива... ми зможемо зібрати кошти на правову допомогу", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, 5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони. 11 листопада Печерський суд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Пізніше суд знизив суму застави до 20 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram