ГоловнаПолітика

МЗС знову відреагувало на в'їзд чергового "гумконвою" РФ на Донбас

Вантаж перемістили з порушенням норм і принципів міжнародного права.

МЗС знову відреагувало на в'їзд чергового "гумконвою" РФ на Донбас
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністерство закордонних справ відреагувало на черговий незаконний в'їзд гумконвою РФ на український Донбас. Про це сказано в пресслужбі міністерства.

Зазначають, що вантаж перемістили з порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше узгоджених модальностей доправлення гуманітарних вантажів.

"У зв'язку із цим Міністерству закордонних справ Російської Федерації відправлено ноту протесту з вимогою, зокрема, неухильно дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі двосторонніх договорів, раніше узгоджених модальностей доправлення гуманітарних вантажів, а також направляти їх надалі оформленими відповідно до законодавства України і через контрольовані нею прикордонні пункти пропуску", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, РФ із серпня 2014-го направляє в зону бойових дій на Донбас так звані "гуманітарні конвої". Митну та Прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають.

Українське МЗС протестує проти цих порушень, проте МЗС РФ не реагує на це.

Ще в червні 2018 року з боку США були заяви про те, що під виглядом "гумконвоїв" Росія направляє на Донбас матеріали для бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram