ГоловнаПолітика

Суд зняв арешт з будинку в центрі Києві, який хоче приватизувати Володимир Кличко

Будівля розташована на вулиці Хмельницького у дворі готелю 11 Mirrors.

Суд зняв арешт з будинку в центрі Києві, який хоче приватизувати Володимир Кличко
Фото: prozorro.sale

Печерський районний суд 27 листопада скасував арешт нежитлового будинку в центрі Києва, який розташований у дворі готелю 11 Mirrors Володимира Кличка і який збирається купити його компанія.

Про це свідчать матеріали судового реєстру.

Будівлю було арештовано з 26 липня. Суд визнав, що за цей час прокурор не надав ніяких підтверджених даних, які виправдали би мету арешту.

Нагадаємо, наприкінці червня на телеканалі "1+1" олігарха Ігоря Коломойського вийшов великий 20-хвилинний сюжет про цю триповерхову будівлю на вулиці Богдана Хмельницького, 34 (літ. Б, Б').

У ньому стверджується, що в 2005 році будівлю на інвестиційному конкурсі було передано підприємниці Ларисі Гетьман-Гнідунець і її фірмі ТОВ "Капітал". У 2013 році будинок здали в оренду ТОВ "Альтернатива", а договір з "Капіталом" розірвали через суд. Зараз цю будівлю нібито використовує готель 11 Mirrors.

Гетьман-Гнідунець подала заяву в ДБР, де зареєстрували кримінальне провадження для перевірки причетності одного з народних депутатів і посадових осіб Київської міської державної адміністрації до дій, спрямованих на заволодіння майном територіальної громади Києва.

Незважаючи на кримінальне провадження та накладений арешт 30 липня на сайті "Прозорро.Продажі" відбувся аукціон, на якому будівлю було продано фірмі Володимира Кличка "Віт-Плюс" за 37,130 млн гривень.

Єдиним конкурентом "Віт-Плюс" був нинішній орендар ТОВ "Альтернатива", при якому, як стверджує "1+1", будинок став підсобкою готелю.

Фото: prozorro.sale

 26 липня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що він разом з братом вирішив подати в суд на телеканал "1+1", "який поливає їх брудом". У жовтні стало відомо, що суд залишив їхній позов без розгляду.

1 серпня Кличко приходив на допит у Державне бюро розслідувань як свідок у справі, пов'язаній із земельними ділянками в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram