ГоловнаПолітика

Невідомий попередив про підготовку теракту в суді Нікополя, де 2017 року підірвали гранату

Співробітники суду звернулися до правоохоронців.

Невідомий попередив про підготовку теракту в суді Нікополя, де 2017 року підірвали гранату
Фото: goodvin.info

Судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області повідомили, що 30 листопада в суд подзвонив невідомий, який заявив про запланований на 4 грудня терористичний акт.

Про це повідомляє "Судова влада".

"Згідно з інформацією правоохоронних органів, на гарячу лінію від невідомої особи 30 листопада 2019 надійшло повідомлення про запланований на 4 грудня 2019 терористичний акт у приміщенні суду, який буде розглядати кримінальну справу за ч. 1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), пунктами 1, 12 ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Судді нагадали, що 2017 року після оголошення перерви в засіданні в цій самій справі в суді стався вибух.

"Зараз відбуваються повторні спроби вчинити дії, небезпечні для життя і здоров'я не тільки суддів, працівників суду, а й інших людей, які відвідують суд. Зазначені дії можуть завдати шкоду матеріальним цінностям або завдати інших тяжких наслідків з метою порушення громадської безпеки і залякування. Судді вважають, що такі дії невідомих осіб є перешкодою здійсненню правосуддя на визначених законом підставах, тиском на суддів шляхом погроз і протиправним впливом", - наголошено в повідомленні.

Зазначають, що погрози і спроби вчинити розправу над суддями суду і їх близькими родичами набули системного та відвертого характеру і під час розгляду справ, і за результатами їх розгляду. Судді вважають, що такі дії становлять небезпеку для життя і здоров'я невизначеної кількості людей, пов'язані з їх професійною діяльністю і містять склад злочинів, за які передбачена кримінальна відповідальність. Тому вони звернулися з відповідною заявою до Національної поліції.

Нагадаємо, 30 листопада 2017 року в будівлі міського суду Нікополя Дніпропетровської області стався вибух - батько дістав дві гранати і спробував підірвати вбивць свого сина. У результаті від вибуху чоловік загинув на місці, а пізніше в лікарні помер один з обвинувачених. Також осколкові поранення отримали два працівники конвойної служби, співробітник суду і одна цивільна особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram