ГоловнаПолітика

Підтримка України - у власних інтересах Європи, - Туск

Європейська безпека є важливішою від короткострокових інтересів у Росії.

Підтримка України - у власних інтересах Європи, - Туск
Фото: пресс-служба президента

Колишній президент ФРН Йоахім Гаук і колишній президент Європейської ради Дональд Туск застерегли про загрозу для європейської єдності, яка походить з боку Росії.

Про це обидва політики сказали в неділю, 1 грудня, під час вручення Туску премії імені Маріон Денгофф за розуміння і примирення між народами, передає DW.

Зокрема Гаук зазначив, що "збереження єдності ЄС було визначальним напрямом" діяльності Туска на посаді президента Європейської ради. "Його турбувала агресивна політика Путіна, яка проявилася не тільки в анексії Криму та на Сході України, а й у його спробах розколу всередині ЄС", - цитує Гаука агентство dpa.

Туск у своїй промові під час отримання премії звернувся до європейців із закликом не допустити розколу у своїх рядах. На думку Туска, країни Європи мають підтримувати трансатлантичні відносини, незалежно від того, хто натепер є президентом США.

Також він вказав не необхідність не залишати Україну напризволяще.

"Підтримка України - у власних інтересах Європи", - наголосив Туск. На його думку, європейська безпека є важливішою від короткострокових інтересів у Росії.

Заснована 2002 року премія імені графині Маріон Денгофф вручається за зроблений внесок у примирення між народами. Також цьогоріч цю премію отримав міжнародний молодіжний екологічний рух Fridays For Future.

Нагадаємо, 1 грудня розпочав роботу новий президент Європейської ради Шарль Мішель. Дональд Туск перебував на цій посаді з 1 грудня 2014 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram