ГоловнаПолітика

Гримчаку запропонували посаду міністра в "ДНР", - НАБУ

Захист запевняє, що це неможливо, оскільки Гримчак у санкційних списках РФ.

Гримчаку запропонували посаду міністра в "ДНР", - НАБУ
Фото: facebook.com/Female.U

Національне антикорупційне бюро повідомило, що колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, якого підозрюють у зловживанні впливом, отримав пропозицію зайняти посаду міністра в "ДНР".

Про це йдеться в матеріалах суду, передає "РБК-Україна".

Зазначено, що 21 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скаргу на продовження арешту Гримчака до 11 січня 2020 року. Для виходу із СІЗО підозрюваному необхідно внести майже 6 млн гривень застави.

У матеріалах клопотання зазначають, що справу з 25 жовтня розслідує НАБУ замість Чернігівського управління СБУ. Детективи бюро наполягають на утриманні під вартою Гримчака у зв'язку з ризиком його втечі й ігноруванням повісток на допити.

"У клопотанні вказаний ризик детектив також обґрунтовує з-поміж іншого можливістю (Гримчака) вибути на територію РФ або тимчасово окуповану територію України, оскільки, за словами останнього, той отримав пропозицію обійняти посаду міністра в ній", - зазначено в матеріалах.

Захист називає ці побоювання необґрунтованими, оскільки Гримчак перебуває в санкційних списках РФ, а отже, в'їзд його на територію Росії або підконтрольної їй "ДНР" неможливий.

Нагадаємо, раніше Гримчаку закидали ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на термін від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Юрія Гримчака і його товариша Ігоря Овдієнка затримали ввечері 14 серпня.

13 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Гримчака на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram