ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала припинити цькування суддів, які діють в інтересах громадян

Суддя Аблов відомий тим, що зважився стати на захист Конституції і інтересів українців.

"Батьківщина" закликала припинити цькування суддів, які діють в інтересах громадян
Фото: mail.ru

Судді повинні нести відповідальність за реальні порушення, а не за прийняття законних рішень в інтересах людей.

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина" з приводу ситуації, яка розгортається навколо судді Окружного адміністративного суду міста Києва Євгена Аблова.

Минулого тижня Вища рада правосуддя безпідставно відклала розгляд скарги судді на подання про його звільнення.

"Суддя Аблов відомий тим, що зважився стати на захист Конституції і інтересів українців: за позовом Юлії Тимошенко визнав безпідставною і необґрунтованою ціну на газ, скасувавши незаконну постанову Кабінету Міністрів про її підвищення. Це рішення розлютило тодішнього президента Петра Порошенка і його оточення. Президентські ставленики у Вищій раді правосуддя ініціювали звільнення Євгена Аблова з посади судді", - нагадали в "Батьківщині".

У партії констатують, що і після зміни влади нічого не змінилося: "Президент Володимир Зеленський так само не хоче знижувати тарифи і направляти газ вітчизняного видобутку на потреби українців. І так само продовжує цькування людей, які мають сміливість захищати інтереси громадян. Зрештою, практично нічого не змінилося і в самій судовій системі, тому і сьогодні суддю Аблова переслідують все ті ж ставленики попередньої влади".

"Батьківщина" вимагає зупинити неподобство влади. У партії переконані, що справа судді має бути розглянута неупереджено і на підставі закону, а не чиїхось особистих примх.

"Рішення, прийняте в інтересах народу, треба виконувати. А Вища рада правосуддя в чинному складі - розформувати. Суддів має обирати народ, який і повинен виражати недовіру тому чи іншому чиновнику за незаконні дії або рішення", - відзначили в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram