ГоловнаПолітика

Для контролю за гральним бізнесом у законі повинні бути чіткі умови роботи комісії, - нардеп Жупанін

"Необхідно чітко позначити прозорі правила набору членів комісії і забезпечити відкритий конкурс".

Для контролю за гральним бізнесом у законі повинні бути чіткі умови роботи комісії, - нардеп Жупанін
Андрей Жупанин
Фото: Украинские новости

Одним з основних завдань закону про легалізацію грального бізнесу в Україні повинна стати чітка регуляція роботи контролюючої комісії і відкритий набір її членів. Ці механізми точно прописані тільки в законопроєкті №2285-2. Таку заяву в інтерв'ю "Українським новинам" зробив народний депутат від “Слуги народу” Андрій Жупанін.

“Дуже важливо в новому законі встановити чіткі правила призначення і роботи комісії, яка могла б функціонувати як контрольний орган. На жаль, не у всіх законопроєктах це досить чітко прописано. У тому ж урядовому законопроєкті не зрозуміло, як буде відбуватися набір в контролюючу комісію і як вона буде фінансуватися", - підкреслив парламентарій.

За його словами, необхідно чітко позначити прозорі правила набору членів комісії і забезпечити відкритий конкурс.

“В альтернативному законопроєкті №2285-2 ці механізми прописані, крім того, окремо пропонується ввести посаду «інспектора». Ці люди будуть фактично займатися перевіркою і контролем виконання ігровими закладами всіх законодавчих норм. Що теж, на мою думку, необхідно зробити, щоб мінімізувати можливі порушення з боку казино та ігрових залів", - додав нардеп.

Він також зазначив, що для більш ефективного контролю за сферою необхідно створити систему моніторингу, яка буде відслідковувати діяльність грального обладнання онлайн.

“Необхідно розробити надійну систему онлайн-моніторингу, яка буде контролювати всю діяльність і не дасть можливості для зловживань і порушень операторами", - підсумував Андрій Жупанін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram