ГоловнаПолітика

Екснардепа Розенблата визнали винним у конфлікті інтересів під час звернення в НАЗК

Однак оскільки терміни для накладення адміністративного стягнення минули, справу про адмінпорушення закрили.

Екснардепа Розенблата визнали винним у конфлікті інтересів під час звернення в НАЗК
Борислав Розенблат
Фото: Україна Молода

Колишнього народного депутата Борислава Розенблата визнали винним у конфлікті інтересів під час направлення депутатського звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції 2018 року. Відповідне рішення виніс Печерський районний суд м. Києва, пишуть "Українські новини" з посиланням на власне джерело.

Також інформацію про визнання винним експарламентарія повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, однак імені політика не назвали.

У САП пояснили, що колишній депутат навмисне діяв в умовах конфлікту інтересів, коли в лютому 2018 направив депутатське звернення в НАЗК щодо повної перевірки декларації співробітника правоохоронних органів, від якого, за версією сторони обвинувачення, депутат кілька разів отримав неправомірну винагороду. У результаті цього нардепа викрили і він отримав підозру у 2017 р.

"Однак через закінчення термінів для накладення адміністративного стягнення справу про адмінпорушення закрили. Ця постанова суду не набула чинності і може бути оскаржена ексдепутатом", - підсумували в САП.

Нагадаємо, що Розенблат також є фігурантом так званої бурштинової справи. 2016 року в рамках розслідування нелегального видобутку бурштину на нардепа Розенблата вийшла агентка НАБУ. Вона назвалася представницею компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області.

Депутат мав допомогти агентці отримати ліцензію на користування надрами і разом з нардепом Максимом Поляковим внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексів спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

У діях Борислава Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, у діях Максима Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. доларів.

У лютому 2018-го САП завершила досудове розслідування, проте це не завадило Розенблата знову балотуватися на парламентських виборах влітку 2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram