ГоловнаПолітика

Ексрадниця Трампа назвала вигадкою втручання України у вибори президента США в 2016 році

За словами Гілл, йдеться про теорію змови і "політично мотивовану брехню", яка сприяє інтересам Кремля.

Ексрадниця Трампа назвала вигадкою втручання України у вибори президента США в 2016 році
Фиона Хилл
Фото: rferl.org

Члени Республіканської партії, що захищають президента США Дональда Трампа, повинні перестати поширювати "вигаданий наратив", згідно з яким Україна, а не Росія втручалася у вибори глави американської держави в 2016 році.

Про це колишній старший директор у справах Європи і Росії в Раді національної безпеки (РНБ) при Білому домі Фіона Гілл заявила в четвер, 21 листопада, в рамках процедури підготовки імпічменту президенту в спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США.

Разом з нею перед законодавцями виступив і співробітник американського посольства в Києві Девід Голмс, передає DW.

За словами Гілл, йдеться про теорію змови і "політично мотивовану брехню", яка сприяє інтересам Кремля. Водночас саме Росія, починаючи з 2016 року, "систематично атакувала наші демократичні інститути", - наголосила вона.

Колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, який відбуває тюремний термін за звинуваченням за фінансові злочини, раніше стверджував, що сервер Демократичного національного комітету (ДНК) був зламаний, найімовірніше, не російськими, а українськими хакерами.

Крім того, в розмові з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня Трамп запитував, чи не міг сервер, що використовувався ДНК в 2016 році, базуватися в Україні.

Па даними американських ЗМІ, Гілл відправили у відставку за опір спробам взаємодії з урядом України через неофіційні канали, які робив особистий адвокат президента Трампа Руді Джуліані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram