ГоловнаПолітика

Скалецька: звільнення Загрійчука може бути не останнім

"Одна річ - бути практикуючим лікарем, інша - працювати в міністерстві".

Скалецька: звільнення Загрійчука може бути не останнім
Фото: Макс Левин

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що звільнення її заступника Михайла Загрійчука може бути не останнім.

Про це вона сказала в четвер на зустрічі з журналістами.

"Одна річ - бути практикуючим лікарем, інша - працювати в міністерстві, писати нормативні акти, спілкуватися з журналістами. У такому турборежимі працювати, як у нас зараз у міністерстві, могло бути більше стресом для лікаря, і це (його робота - LB.ua) було не завжди ефективно. Тому прийняте за короткий час рішення піти - це дуже добре", - сказала міністерка.

Також Скалецька зазначила, що це може бути не останнє звільнення. За її словами, заступники отримали карт-бланш, коли прийшли в міністерство, але не всі його цілком використовують.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 20 листопада звільнив Михайла Загрійчука з посади заступника міністра охорони здоров'я за власним бажанням.

У коментарі LB.ua він сказав, що в нього виникли істотні розбіжності з міністеркою і її командою з приводу трансформації системи охорони здоров'я в цілому і системи трансплантації зокрема.

"Я не поділяє деяких підходів. Мій підхід до трансформації системи охорони здоров'я як медика, як лікаря кардинально відрізняється від підходу юриста. Будь-яка реформа неможлива, якщо ти не спілкуєшся з лікарською спільнотою, колективами медиків, пацієнтами. З міністерського крісла реформу зробити неможливо", - сказав Загрійчук.

Він збирається повернутися до роботи в Інституті Шалімова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram