ГоловнаПолітика

Посол США в ЄС назвав Луценка відомим корумпованим прокурором

Адвокат Трампа Джуліані вів переговори з Луценком.

Посол США в ЄС назвав Луценка відомим корумпованим прокурором
Фото: EPA/UPG

Посол США в ЄС Гордон Сонленд назвав ексгенпрокурора Юрія Луценка відомим корумпованим прокурором. Окрім того, він сказав, що адвокат Трампа Рудольф Джуліані з ним спілкувався.

Про це він розповів під час публічних слухань у Комітеті з розвідки Палати представників у справі про імпічмент Трампа, передає кореспондент LB.ua.

"Коли українці були в Білому домі, Джуліані безпосередньо з ними спілкувався. Посол Тейлор, Волкер і я були дуже цим здивовані. Джуліані також вів переговори з відомим корумпованим прокурором Юрієм Луценком. Ми про це не знали. Він робив це за нашою спиною. Коли ми про це дізналися, то повідомили юриста Держдепартаменту і помічника Держсекретаря. І навіть 24 вересня Помпео розпорядився, щоб Волкер поговорив з Джуліані", - розповів Сонленд.

При цьому він зауважив, що зробив усе, що міг, аби виправити ситуацію, а також поінформував Раду безпеки і Держдепартамент про свою діяльність і Тейлора з Волкером.

"Було дивно, що ні я, ні посол Волкер, ні Тейлор не отримали роздруківки стенограми телефонної розмови Тампа і Зеленського. Зеленський з нами не обговорював зміст розмови з Трампом. Він також не обговорював запити про проведення розслідування з Байденом", - додав Сонленд.

Нагадаємо, під час публічних слухань у Комітеті з розвідки Палати представників у справі про імпічмент Трампа колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер розповів, що висловлював адвокату Трампа Руді Джуліані сумніви з приводу того, чи можна довіряти Луценкові.

На початку 2019 року Луценко літав у США для зустрічі з Джуліані. За словами колишнього генпрокурора України, він пішов на це з метою знайти "гроші Януковича" в США.

У березні Луценко в інтерв'ю американському телеканалу заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, яких просила не залучати до відповідальності, а вже в квітні визнав, що ніякого списку не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram