ГоловнаПолітика

Гончарук та голова сейму Литви обговорили недопустимість реалізації "Північного потоку-2"

Литва підтримує Україну в цьому питанні.

Гончарук та голова сейму Литви обговорили недопустимість реалізації "Північного потоку-2"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук і глава сейму Литви Вікторас Пранцкетіс обговорили недопустимість реалізації проєкту російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє пресцентр Кабміну.

"Це питання має обговорюватися на найвищому рівні в ЄС, тому я вдячний Литві за підтримку в цьому питанні. Я радий, що ми маємо спільну позицію про неприпустимість реалізації проєкту "Північний потік-2". Це політичний, а не бізнес-проєкт, і дуже важливо зупинити його руйнівний вплив, адже мова йде про безпеку всієї Європи", - цитує пресслужба слова Гончарука.

Прем'єр також подякував литовським колегам за підтримку України на Парламентській асамблеї Ради Європи, зокрема, під час голосування делегатів Литви "проти" повернення РФ повноважень в асамблеї.

Нагадаємо, Німецький Бундестаг 13 листопада прийняв поправки до газової директиви ЄС. Законопроєкт був прийнятий більшістю голосів, поіменного голосування не було потрібно.

Серед головних положень директиви - поділ компаній, що постачають газ, і компаній, які його транспортують. Це означає, що компанія-оператор "Північного потоку-2" повинна бути незалежною від "Газпрому", а 50% його пропускної потужності повинні резервуватися для альтернативних постачальників. Винятки можливі, але тільки зі схвалення Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram