ГоловнаПолітика

Німеччина вважає "вельми тяжкими" нові звинувачення на адресу РФ у справі МН17

"Росії варто конструктивно співпрацювати в розслідуванні цього злочину".

Німеччина вважає "вельми тяжкими" нові звинувачення на адресу РФ у справі МН17
обломки ракеты, которой сбили малайзийский Боинг под Донецком
Фото: EPA/UPG

Німеччина вважає "вельми тяжкими" нові звинувачення на адресу Російської Федерації, висунуті напередодні Об'єднаною слідчою групою (JIT).

Уряд ФРН знову закликав Росію активно сприяти розслідуванню катастрофи літака "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Про це повідомила офіційний представник МЗС Німеччини Марія Адебар, передає DW.

Адебар нагадала, що Німеччина дотримується позиції, висловленої в резолюції №2166 Ради Безпеки ООН від 2014 року, і з самого початку підтримувала роботу JIT.

"Винні в цьому злочині, знищенні літака рейсу MH17, повинні бути виявлені і притягнуті до відповідальності, і, зрозуміло, Росії варто конструктивно співпрацювати в розслідуванні цього злочину", - заявила Адебар.

14 листопада JIT виклала у відкритий доступ записи перехоплених розмов бойовиків "ДНР" і кураторів з РФ. За даними Об'єднаної слідчої групи, вплив Росії поширювався "на адміністративні, фінансові та військові питання "в самопроголошеній" Донецькій Народній Республіці " ("ДНР"). У липні 2014 року керівництво "ДНР" практично щодня зідзвонювалося з представниками Росії.

Слідча група звернулася до свідків з проханням поділитися інформацією про керівництво та джерела фінансування "ДНР", зокрема про генерала ФСБ Володимира Івановича, який міг бути причетним до керівництва проросійськими силами в конфлікті на сході України.

Пасажирський "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що авіалайнер було збито ракетою серії 9M38, запущеною з самохідної вогневої установки "Бук" з сільськогосподарського поля в районі селища Першотравневе. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. З розслідування випливає, що "Бук" був доставлений в Україну з Росії, а після того, як його використали для атаки на авіалайнер рейсу МН-17, він знову повернувся на територію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram