ГоловнаПолітика

СБУ повідомила про затримання командира ІДІЛ Аль Бари Шишані

Чеченець з Грузії був другом "міністра війни" Умара аш-Шишані.

СБУ повідомила про затримання командира ІДІЛ Аль Бари Шишані
Фото: chechensinsyria.com

Служба безпеки України повідомила про затримання командира терористичної організації ІДІЛ Аль Бара Шишані. Як виявилося, з 2018 року він жив в Україні, затримали його в приватному будинку десь біля Києва.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Аль Бара Шишані - громадянин Грузії Цезар Тохосашвілі. З 2012 року він був аміром джамаата "Ахадун Ахат" у сирійській провінції Латакія. У 2013 році став заступником військового еміра ІДІЛ Абу Умара аш-Шишані.

Коли у 2016 році аш-Шишані вбили, Аль Бара Шишані виїхав до Туреччини.

Аль Шишани
Фото: chechensinsyria.com
Аль Шишани

"Цезар Тохосашвілі, також відомий на батьківщині під ім'ям Леван, поїхав воювати у Сирії ще у 2013 році. Спочатку він перебував у складі озброєної опозиції, очолюючи так звану чеченську бригаду, але потім приєднався до ІД, де пост «міністра війни» обіймав його односельчанин Тархан Батірашвілі (Умар аш-Шишані). Завдяки дружбі з ним Цезар Тохосашвілі отримав великий вплив", - так писала про Аль Бару російська газета "Коммерсант" у 2017 році, коли з'явилася інформація про його вбивство. Згодом її спростували

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

За інформацією СБУ, у 2018 році Аль Бара Шишані незаконно приїхав в Україну з використанням підробленого паспорта і легалізувався у країні, щоб координувати тут діяльність спеціальних осередків ІДІЛ - амніятів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram