ГоловнаПолітика

Російські бомбардувальники відпрацьовували ракетний удар по Одесі, - Воронченко

Провокаційні навчання російські військові провели 10 липня цього року.

Російські бомбардувальники відпрацьовували ракетний удар по Одесі, - Воронченко
Фото: russian.rfi.fr

Російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 відпрацьовували цього літа завдавання ракетного удару по Одесі.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України адмірал Ігор Воронченко.

Провокаційні навчання російські військові провели ще 10 липня цього року. Літаки здійснили умовний запуск за 60 км від Одеси, після чого повернули в бік Босфору.

Доповідь Воронченка на Третій міжнародній конференції з морської безпеки країн Причорноморського регіону була присвячена нарощуванню Росією своєї військової присутності в Чорному морі, повідомляє Думская.

За словами адмірала, за п'ять років, що минули після захоплення Криму, кількість кораблів Чорноморського флоту РФ зросла з 34 до 49, у тому числі підводних човнів - з одного до семи.

Усі нові фрегати, корвети і субмарини оснащені ракетами морського базування «Калібр». Зараз сумарний залп цих ракет становить 72 одиниці, але програма виробництва озброєння передбачає, що 2020-го їх буде вже 170 штук.

За допомогою протикорабельних систем Росія контролює всю акваторію Чорного моря. Зенітні комплекси С-400, які базуються в Криму, відстежують повітряні цілі на відстані до 600 км і здатні вражати їх на дальності 240 км.

Зараз РФ будує морську систему виявлення, що складається зі стаціонарних автоматичних підводних станцій. У кримському небі під час авіаційних навчань спостерігали одночасно до сотні літаків: винищувачів, штурмовиків і бомбардувальників.

Росіяни регулярно випробовують новітні зразки озброєння, зокрема нещодавно проводили запуски ракети-торпеди.

У постійній готовності до вторгнення в Україну перебувають 28-30 батальйонних тактичних груп.

Про те, що Росія розмістила в Криму бомбардувальники Ту-22М3, ще в березні повідомив голова комітету російської Ради федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв. Крім того, за його словами, на півострові розгорнуто оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram