ГоловнаПолітика

"Спочатку скажіть, куди ви підете", - Порошенко про заяву Пристайка про вихід з Мінських угод

Єдина можливе угода, куди треба заходити, - це Вашингтонський договір про створення НАТО.

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко прокоментував заяву голови МЗС Вадима Пристайка, що Україна може вийти з Мінських угод, якщо зустріч у "нормандському форматі" не дасть результату.

"Моя думка щодо заяви пана Пристайка: перед оголошенням про вихід з Мінських домовленостей, спочатку скажіть, куди ви підете. Єдина можлива угода, куди треба заходити, - це не Будапештський меморандум, не Бухарестський і навіть не Мінський. Це Вашингтонський договір про створення НАТО . Північноатлантична рада на сьогодні є найбільш ефективним елементом захисту, гарантування безпеки держави-члена", - заявив Порошенко.

Тому "ЄС" наголошує на необхідності підписання Плану дій щодо членства, що "відкриває єдині можливі перспективи щодо постійного членства України в НАТО".

"Це й тільки це є механізмом захисту національних інтересів і національної безпеки держави", - наголосив лідер "Євросолідарності".

Нагадаємо, в інтерв'ю ВВС міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна може вийти з Мінських угод, якщо не буде прогресу в мирному врегулюванні. Ще влітку в команді Зеленського заявляли про намір повністю реалізувати Мінські угоди.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram