ГоловнаПолітика

Наталія Бойко пояснила, чому поступилася мандатом В'ятровичу

Бойко вважає себе ефективнішою в "Нафтогазі".

Наталія Бойко пояснила, чому поступилася мандатом В'ятровичу
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Ексзаступниця міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко, яка повинна була замінити Ірину Луценко в парламенті, але відмовилася від мандата на користь ексголови інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича, зробила це заради роботи у сфері енергетики.

Про це Бойко повідомила у фейсбуці.

За словами колишньої заступниці міністра, вона вже 10 років працює в енергетичній сфері. На цей момент вона є членом наглядової ради "Нафтогазу" і допомагає з впровадженням реформ своїй державі.

"Ми на дуже ранньому етапі реформування енергетичних ринків. Ми ще не завершили реформу державних підприємств. Тільки почали напрацювання спільного плану для енергетики і клімату. Нам ще потрібно знайти ефективні механізми для досягнення енергетичної незалежності", - зазначила Бойко.

При цьому вона підкреслила, що Україні потрібно відстоювати своє місце в геополітичній грі - як у боротьбі проти "Nord Stream 2", так і в збереженні транзиту і посиленні ролі в регіоні.

"Я відчуваю, що можу зараз бути більш корисною у впровадженні цих ключових змін, допомагаючи в реформах. Тут я буду ефективнішою і далі професійно розвиватимуться в сфері енергетики", - додала Бойко.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко. Передбачалося, що місце Луценко в Раді може зайняти Наталія Бойко, яка була №24 у партійному списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram