ГоловнаПолітика

НАБУ затримало 7 банкірів за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабкредиту VAB банку

Серед затриманих - голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук.

НАБУ затримало 7 банкірів за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабкредиту VAB банку
Фото: truth-about-bahmatuk.com

Національне антикорупційне бюро затримало 7 колишніх і чинних чиновників Національного банку України У і "ВіЕйБі банку" за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що НАБУ і САП 11 листопада затримали 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк". Йдеться про колишніх і чинних посадових осіб Національного банку України, ПАТ "ВіЕйБі Банк" та приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами "ВіЕйБі Банку", - йдеться в повідомленні.

Попередньо дії затриманих кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

"Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства. Деталі - пізніше", - зазначили в НАБУ.

Раніше ЗМІ повідомили, що НАБУ прийшло в Райффайзен Банк, щоб затримати голову правління Олександра Писарука. З липня 2014 року по грудень 2015 року він обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

У вересні 2018 року повідомлялося, що НАБУ відкрило справу проти VAB банку, яку вже було закрито через відсутність складу злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram