ГоловнаПолітика

Кабмін погодив терміни проведення перепису населення

Перепис відбудеться в листопаді-грудні 2020.

Кабмін погодив терміни проведення перепису населення
Фото: obozrevatel.com

В уряді визначилися з термінами проведення перепису населення в Україні.

Про це інформує Офіс омбудсмена у Facebook.

"В уряді нарешті остаточно узгодили терміни проведення всеукраїнського перепису населення. Він відбудеться в листопаді-грудні наступного року", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що в Офісі омбудсмена відбулася зустріч представника уповноваженого у сфері захисту персональних даних Миколи Смука з представниками Державної служби статистики України, на ній обговорювали питання дотримання вимог законодавства у сфері захисту персональних даних під час проведення пробного перепису населення.

Напередодні прем'єр Олексій Гончарук заявив, що кошти на проведення перепису закладено в бюджет-2020.

Нагадаємо, перший і наразі останній перепис у незалежній Україні провели 2001 року. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще в складі СРСР 1989 року. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн. осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його перенесли спочатку на 2012-й, потім на 2013-й, тоді на 2014-й, після чого на 2016 рік. У грудні 2015 року уряд уп'яте переніс проведення Всеукраїнського перепису населення - на 2020 рік.

Представник президента в Раді Руслан Стефанчук оцінив проведення всеукраїнського перепису населення в 4 млрд гривень. Команда президента заявляла, що має намір здешевити цю процедуру і провести перепис до кінця цього року.

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет оцінив перепис у 5 млрд гривен. Він вважає доцільним електронний перепис із використанням смартфонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram