ГоловнаПолітика

Три фракції зажадали зняти Яременка з посади голови комітету

"Поведінка нашого колеги є неприйнятною і неприпустимою".

Три фракції зажадали зняти Яременка з посади голови комітету
Фото: Макс Требухов

Три опозиційні фракції зажадали відсторонення нардепа Богдана Яременка, якого сфотографували за листуванням із секс-працівницею (хоча він називає це постановкою), з посади голови зовнішньополітичного комітету.

Про це з трибуни Верховної Ради України заявив представник фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Від імені трьох фракцій - "Голос", "Європейська Солідарність" і "Батьківщина" - заявляю: ми вважаємо, що авторитету парламенту - як вищого законодавчого і колегіального органу - завдано істотної шкоди. Поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема його вчорашній виступ, який, на наш погляд, містив елементи звинувачень на адресу всього законодавчого органу і погрози журналістам, є неприйнятною і неприпустимою", - заявив він.

Рахманін підкреслив, що "спільна позиція трьох фракцій полягає в необхідності поставить перед Верховною Радою питання про доцільність перебування Яременка на посаді голови такого важливого комітету, як комітет з питань міжнародних зв'язків.

"Ми вважаємо, що депутатський корпус і керівництво Верховної Ради належно оцінять поведінку нашого колеги і зроблять необхідні висновки", - сказав Рахманін.

Депутат висловив надію, що, "знаючи Володимира Яременка багато років, він не буде чекати на оцінку колег, сам зробить єдино можливий і правильний крок".

Нагадаємо, 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, який має двох дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств із повією і питав про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Потім він перепросив дружину, дітей і президента Володимира Зеленського. А тоді звинуватив журналістів у крадіжці його особистих даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram