ГоловнаПолітика

"Слуги народу" зустріли криками "ганьба" промову Зінкевич у Раді

Депутатка порадила стежити за своїми депутатами, а не за колегами від "ЄС".

Депутати від "Слуги народу" супроводили криками "ганьба" промову у Верховній Раді депутатки від "Європейської Солідарності" Яни Зінкевич, яка заступилася за колегу по партії Софію Федину.

Протягом промови Зінкевич порадила "Слузі народу" стежити за своїми депутатами, зокрема Євгеном Шевченком, який засвітився на російському пропагандистському каналі, за що з нього слід зняти недоторканність, замість того щоб коментувати звернення Федини до Володимира Зеленського. Ці слова депутати від більшості зустріли вигуками.

"Євген Шевченко показав себе зрадником і колабораціоністом. І мене дивує відсутність реакції партії "Слуга народу", щонайменше зі спростуванням сказаного і вибаченням перед суспільством. Виступ представника влади від імені влади (з пропозицією - ред.) домовлятися з терористами - це державна зрада. Його повинна взяти під варту СБУ, а перед цим зняти недоторканність Верховна Рада. Сподіваюся, в "Слузі народу" пам'ятають, що вони не слуги Кремля, і самі ініціюють кримінальну справу проти колаборанта", - зазначила нардепка.

При цьому реакцію Федини вона назвала "думками мільйонів".

"Вона має право на цю думку. Порада президента йти в армію тим людям, які захищали нас усіх і його в тому числі, - це абсурд! І мені, дівчині, яка у 18 років добровольцем вирушила на фронт, захищаючи нашу країну, дуже дивно чути такі слова від людини, яка чотири рази ухилялася від повісток в армію. Я бачу, що таке ставлення до захисників стає ідеологією влади. Влада повинна чітко зрозуміти: з нами так не можна, ні з ветеранами, ні з громадянським суспільством, ні з волонтерами", - резюмували Зінкевич.

Нагадаємо, 26 жовтня Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас. У "Слузі народу" заявили, що мають намір звернутися в правоохоронні органи з проханням розслідувати висловлювання депутатки Федини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram