ГоловнаПолітика

Разумков сподівається, що інформація про підкуп депутатів "Слуги народу» не підтвердиться

"Це трохи занадто публічно відбувається. Це все-таки не шоу".

Разумков сподівається, що інформація про підкуп депутатів "Слуги народу» не підтвердиться
Фото: ICTV

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що інформація про підкуп депутатів "Слуги народу" з комітету з питань фінансів, податкової та митної політики не підтвердиться.

Про це він сказав у інтерв'ю програмі "Факти тижня" на ICTV.

"Мені здається, що це трохи занадто публічно відбувається. Це все-таки не шоу, це має бути питання правоохоронних органів, якщо є такий фактаж, незалежно від того, від якої політичної сили, тому що там з приводу комітету питання, а в комітеті є представники різних політичних сил. Я сподіваюся, що ця інформація не підтвердиться", - сказав Разумков.

При цьому спікер підкреслив, що якщо інформація підтвердиться, всі винні повинні понести покарання.

Нагадаємо, 18 жовтня фінансовий комітет Верховної Ради "провалив" законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості. Він пропонує скасувати роботу платних електронних майданчиків, через які оцінювачі й нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості в єдину базу. Майданчики пов'язують з народним депутатом Антоном Яценком, хоча сам він заперечує це.

Після цього з'явилася інформація, що членам комітету від "Слуги народу" видали по $ 30 тис. від "зацікавлених осіб", щоб вони не голосували за цей законопроєкт.

23 жовтня для перевірки цієї інформації було відкрито кримінальне провадження, його буде розслідувати НАБУ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram