ГоловнаПолітика

Порошенку протистоїть не окремий заявник або правоохоронна структура, а загалом Офіс президента Зеленського, - адвокат

"Це не може не відбиватися на роботі юристів, і ми до цього ставимося дуже серйозно".

Порошенку протистоїть не окремий заявник або правоохоронна структура, а загалом Офіс президента Зеленського, - адвокат
Фото: Макс Требухов

Адвокат Ілля Новіков вважає, що на нараді в Офісі президента Володимира Зеленського, де обговорювалася завдання посадити до в'язниці тих, хто подобається народу, про що раніше писали ЗМІ, звучало і ім'я експрезидента Петра Порошенка. І дії ДБР, на його думку, свідчать про зацікавленість нової влади досягти цієї мети у «справі Порошенка». Про це адвокат Петра Порошенка заявив в ефірі радіо «Новий час».

«Мене періодично запитують останнім часом, як ви оцінюєте інформацію про нараду у президента Зеленського, яка була у Соні Кошкіної, що ви про це думаєте. Мабуть, це не зовсім моя справа її оцінювати з політичної точки зору», - сказав Ілля Новіков.

Він додав, що адвокати не повинні починати втручатися в політику: «Я намагаюся цю лінію не перетнути, яка відокремлює одне від іншого».

«Звичайно, ми з колегами змушені дуже серйозно ставитися до цієї інформації про те, що така нарада у президента Зеленського була, і там обговорювалася доцільність швидше садити тих, чиє ув'язнення може сподобатися народу. І на думку президента Зеленського, такою людиною є Порошенко», - зазначив захисник.

У той же час він підкреслив, що захисники Петра Порошенка змушені до цієї інформації ставитися дуже серйозно. «Тому, що вона дуже добре співвідноситься з висловом президента Зеленського про те, що генеральний прокурор Рябошапка «на 100% його людина». Це вже сказав не журналіст, це вже сказав сам президент Зеленський», - зазначив адвокат.

Крім того, він додав: «У нас є спостереження і контроль за тим, як поводиться Державне бюро розслідувань у випадку з Порошенком і стосовно Портнова».

«Портнову, треба сказати, дуже пощастило, він користується з боку ДБР якоюсь увагою і якимось, я б навіть сказав, віпсервісом, який зазвичай не вдається отримати заявнику, у якого можливо навіть не 13 заяв, а лише одна, але вона для нього важлива. Проте він не може домогтися від ДБР місяцями жодної чіткої відповіді», - зазначив Ілля Новіков.

У той же час захисник додав, що Портнов регулярно повідомляє про свої інсайди, про те, що буде робити ДБР у справах проти Порошенка.

«Одним словом, ДБР поводиться так, що це незвично, і схоже на те, що у них є якась мотивація, яка відрізняється від того, що ми можемо від них очікувати», - підкреслив Ілля Новіков.

«Усе це дуже серйозно. Ми змушені виходити з того в якості робочої гіпотези, що нам протистоїть не окремо взятий заявник, не окремо взята правоохоронна структура, а нам протистоїть загалом адміністрація. Звичайно, це не може не відбиватися на роботі юристів, і ми до цього ставимося дуже серйозно», - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram