ГоловнаПолітика

Син Роднянського став економічним радником Кабміну

Роднянський-молодший отримав PhD у Принстоні і працює в Кембриджі.

Син Роднянського став економічним радником Кабміну
Фото: arodnyansky.com

34-річний економіст Олександр Роднянський, син телевізійного продюсера Олександра Роднянського, став старшим економічним радником Кабінету Міністрів України.

Про це повідомило в четвер агентство Reuters із посиланням на джерела в українському уряді. "Українська правда" отримала підтвердження цієї інформації від самого Роднянського-молодшого.

Роднянський виїхав з України в 6-річному віці. З 2009 по 2011 був керівником відділу розвитку бізнесу в кінокомпанії свого батька.

У 2017 році отримав ступінь доктора наук у Принстонському університеті, потім працював у Кембриджі. Сферою його спеціалізації є міжнародна економіка і фінанси, емпірична політична економія.

Батько Роднянського був засновником телеканалу "1+1", який зараз належить Ігорю Коломойському.

Офіційно про призначення Роднянського старшим економічним радником уряду не повідомляли. "Люди, які працюють в Офісі президента, сказали мені, що моє прізвище є фактором ризику. Моє прізвище могло викликати скандал саме по собі. Мені це сказали ще до того, як я вирішив, чи хочу я бути призначеним на посаду в уряді", - пояснив Роднянський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram