ГоловнаПолітика

Смолія визнали найкращим головою центробанку в Центральній і Східній Європі

Голова НБУ отримав приз Central Bank Governor of the Year.

Смолія визнали найкращим головою центробанку в Центральній і Східній Європі
Фото: bank.gov.ua

Голова Національного банку України Яків Смолій отримав нагороду "Центробанкір року в Центральній і Східній Європі" від міжнародної газети GlobalMarkets. Нагородження відбулося 19 жовтня у Вашингтоні під час щорічних зборів Міжнародного валютного фонду і Світового банку, повідомила пресслужба НБУ.

Комітет GlobalMarkets Awards відзначив успіхи Смолія як голови центрального банку щодо дотримання послідовної монетарної політики в рік значних політичних змін у країні.

"Виборчий цикл, як в Україні цьогоріч, у країнах з менш дисциплінованими центральними банками викликав би підрив монетарної політики. Президентські та парламентські вибори були одним з найзначніших політичних потрясінь в Україні за останній час. Незважаючи на наявність окремих ініціатив забезпечити прискорення економічного зростання за рахунок пом'якшення політики НБУ, голова Яків Смолій залишився непохитним і дотримувався політики високої облікової ставки, адже першочергове завдання центробанку - забезпечення низької інфляції", - пояснили в GlobalMarkets.

За словами Смолія, головне завдання Національного банку України - забезпечувати макроекономічну і фінансову стабільність у країні, незважаючи на кризи в світі, війну, яка триває досі в Україні, або подвійні вибори, через які пройшла Україна в цьому році.

"Нам вдалося забезпечити стабільність у рік значних політичних змін. Цьому сприяло, зокрема, те, що банківська система в Україні реформована, центральний банк є незалежним інститутом, а його політика є прозорою і зрозумілою для стейкхолдерів, і в нас є чітко окреслене бачення, куди ми прямуємо", - підкреслив голова НБУ.

GlobalMarkets - офіційна газета, яка висвітлює щорічні збори таких організацій як МВФ і Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, Азіатський банк розвитку, Азіатський банк інфраструктурних інвестицій і Міжамериканський банк розвитку.

У 2018 році найкращим банкіром Центральної і Східної Європи було визнано голову центробанку Хорватії Бориса Вуйчича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram