ГоловнаПолітика

Два нардепи готові взяти Гладковського на поруки

Прокуратура запросила для Гладковського арешт із заставою в 100 млн гривень.

Два народних депутати від "Європейської солідарності" заявили про готовність взяти на поруки колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, запобіжний захід якому зараз обирає Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє LB.ua.

"Два народних депутати готові взяти Гладковського на поруки. Це Максим Саврасов і Ростислав Павленко", - повідомляє кореспондент із зали суду.

Також про готовність взяти на поруки ексзаступника секретаря РНБО заявив кандидат в народні депутати і блогер Андрій Серебрянський.

Фото: Вікторія Матола

Фото: Вікторія Матола

Суддя попередив, що в разі порушення Гладковським зобов'язання, кожен з поручителів повинен буде сплатити близько 40 тис. грн.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня ВАКС почав обирати запобіжний захід Олегу Гладковському.

Гладковському закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення у державне оборонне замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюється в 10,6 млн гривень.

Крім того з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходів подружжя, отриманих від здавання в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів у 2016-2018 роках.

Прокуратура запросила для Гладковського арешт із заставою в 100 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram