ГоловнаПолітика

Панама закрила справу проти Порошенка, - адвокат

Розслідування тривало два місяці.

Панама закрила справу проти Порошенка, - адвокат
Фото: Макс Требухов

Перша спеціалізована прокуратура з питань боротьби з організованою злочинністю Панами прийняла рішення закрити справу, порушену за заявою ексзаступника голови АП часів президентства Віктора Януковича Андрія Портнова проти експрезидента Петра Порошенка. Про це повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков на пресконференції 16 жовтня, пише "Українська правда".

"3 жовтня Перша спеціалізована прокуратура з питань боротьби з організованою злочинністю Панами прийняла рішення про закриття справи, порушеної за заявою Андрія Портнова проти президента Порошенка". Заява була подана наприкінці липня. У заяві стверджувалося, що компанії, нібито пов'язані з Порошенком, здійснювали легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом. До цих заяв були додані власноручні свідчення Портнова - там він наполягав на тому, що прокуратура повинна розслідувати цей нібито злочин", - заявив адвокат.

За його словами, прокуратура дійсно розслідувала, зокрема, провела перевірку тих даних, які надав Портнов. Це тривало два місяці, після чого прокурор прийняв рішення про закриття.

Новіков пояснив, що рішення обґрунтовується тим, що, "як повідомив сам Портнов, за його заявами порушено кримінальні провадження в Україні", і тим, що в заяві Портнова не було фактів, які вказували б на причетність компаній, пов'язаних з Порошенком, до цих злочинів.

За словами адвоката, це рішення може бути оскаржене в Панамському суді.

Разом із тим він додав, що 7 жовтня адвокат Портнова в Панамі подав заяву про повернення йому документів, які були долучені до цієї справи.

Також Новіков розповів, що 13 жовтня було зареєстровано провадження за заявою адвокатів Порошенка проти Портнова за вчинення ним злочину, передбаченого статтею 384 КК Панами за подання свідомо неправдивої заяви про вчинення кримінального злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram