ГоловнаПолітика

Фріз: одностороннє відведення військ може привести до втрати територій

Депутат називає такі кроки влади непродуманими.

Фріз: одностороннє відведення військ може привести до втрати територій
Фото: Макс Требухов

Одностороннє відведення військ уздовж лінії розмежування на Донбасі - це непродумана стратегічно і тактично поведінка нової влади, що може привести до втрати Україною своїх територій. Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз під час Всеукраїнського віче на Майдані «Зупинимо капітуляцію».

«Я б зараз говорила про те, що кажуть мешканці. Зокрема, волонтери Харківщини повідомляють, що жителі Золотого відмовляються залишатися в місті після того, як звідти підуть українські військові. Це дуже хибний сигнал, тому що ми розуміємо, що вони не довіряють іншій стороні, яка прийде і буде їх грабувати. Якщо жителі, які перебувають на лінії зіткнення, розуміють це, то я не уявляю, чому влада продовжує наполягати на односторонньому відведенні наших військових.

Одностороннє відведення восени прямо в чисте поле ... Це абсолютно непродумана, ні стратегічно, ні тактично лінія поведінки нової влади, і вона повинна зрозуміти, що подібним чином ми реально здаємо наші території. Саме тому сьогодні у всіх містах України зібралися люди сказати «Ні капітуляції», тому що нам не потрібен мир такою ціною, ціною життів наших військових, ціною життів наших громадян, які не хочуть жити на території, яка буде залишена нашими військовими», - сказала Фріз.

Вона зазначила, що суспільство не підтримує дій влади і це може перетворитися в опір.

«Ні військові, ні цивільні не підтримують дій влади, це може вилитися в опір до дій влади і неприйняття того, що робить влада. Ми говоримо про необхідність зупинитися і врахувати думку активних громадян, які розуміють, що таке війна, які втрачали своїх друзів, братів, рідних, знають, яку ціну Україна протягом 6 років заплатила за свою незалежність. Ми будемо боротися за свою незалежність, щоб Україна залишалася вільною, незалежною і суверенною державою», - додала Фріз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram