ГоловнаПолітика

Зеленський виключив скорочення пільг учасникам бойових дій

Президент провів нараду з силовиками.

Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у суботу провів нараду з силовиками. На ній були присутні начальник Генштабу Руслан Хомчак, голова СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Також прийшли міністр закордонних справ Вадим Пристайко, помічник президента Андрій Єрмак.

Про це йдеться у фейсбуці Офісу президента.

Наступного тижня представники влади відвідають Петровське, Золоте і Станицю Луганську (місця розведення сил), щоб особисто переконатися в тому, що місцевим жителям нічого не загрожує в результаті. Предметом бесіди також був перебіг будівництва моста в Станиці Луганській.

Окрему увагу приділили питанням соціального забезпечення учасників бойових дій. Зеленський запевнив, що ніякі пільги для військових, які захищали територіальну цілісність України, скасовувати не будуть. "У державному бюджеті на наступний рік має бути передбачено фінансування соціального забезпечення військовослужбовців", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третякова в інтерв'ю АрміяInform заявила про те, що представники "Слуги народу" планують ініціювати аудит пільг і соціальних виплат, які зараз надають військовослужбовцям.

Багато хто сприйняв це як намір урізати пільги ветеранам російсько-української війни, і почали звучати навіть заклики до звільнення Третякової з посади голови комітету.

Сама депутат заявила, що її слова вирвали з контексту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram