ГоловнаПолітика

Екснардепу Микитасю повідомили про підозру в махінаціях з нерухомістю

Микитась намагався заволодіти майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн.

Екснардепу Микитасю повідомили про підозру в махінаціях з нерухомістю

Колишньому народному депутату Верховної Ради, експрезиденту Державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю повідомили про підозру у заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"2 жовтня 2019 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили колишньому народному депутату України про підозру в організації заволодіння чужим майном. Дії особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про обрання екснардепу запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему з заволодінням нерухомістю Національної гвардії України.

Нагадаємо, 14 травня Національне антикорупційне бюро затримало колишнього командувача Національною гвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень.

20 травня Аллеров вийшов із СІЗО під заставу 4,8 млн гривень.

У справі Аллерова також під заставу відпустили двох підозрюваних: експерта-оцінювача Алісу Гринчук із заставою 1,5 мільйона гривень та гендиректора "Укрбуд девелопмент" Олега Майбороду - за 2 мільйони грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram